Extra zekerheid: Fidesque-App

Uiteraard kunt u met uw Fidesque-Id en wachtwoord inloggen op de software die ondersteund wordt maar voor sommige applicaties of deelprocessen is het gewenst om te kiezen voor een extra stap in veiligheid. Door gebruik te gaan maken van de Fidesque-App creëert u die mogelijkheid zonder dat u met een extra pas en paslezer hoeft te werken.

De Fidesque-App geeft u datzelfde beveiligingsniveau maar dan met een App voor gebruik op uw mobiele telefoon of tablet. De Fidesque-App maakt gebruik van het principe van 2-factor authenticatie waarbij u op uw eigen device een cijfer-code genereert en vervolgens een cijfer-code ontvangt op uw device welke vervolgens toegang geeft tot de applicatie.

Voordelen

  • Het gebruik van de Fidesque-App geeft een hogere mate van beveiliging voor toegang tot de applicatie.
  • In het verleden werd vaak gebruik gemaakt van een hardware-token met als nadeel dat men altijd de card-reader en de bijbehorende pas fysiek beschikbaar moest hebben. Met de Fidesque-App gebruiken we alleen de mobiele telefoon welke vrijwel ieder van ons sowieso al de gehele dag bij zich heeft.
  • Het is mogelijk om meerdere Fidesque-accounts op hetzelfde device te activeren.
  • Eenzelfde Fidesque-account kan op meerdere devices worden geactiveerd.

Kosten gebruik

Een aantal software-aanbieders welke gebruik maken van Fidesque stellen het gebruik van de App aan hun gebruikers gratis ter beschikking. Voor de anderen geldt een jaarlijkse bijdrage van 12 Euro welke via automatische incasso zal worden geïnd. U kunt de App een maand lang zonder enige verplichting gebruiken zodat u het gemak ervan zelf kunt ervaren.
Let op: Voordat u de Fidesque-App kunt activeren dient u zich eerst te registreren als gebruiker van Fidesque.